Innovatív árnyékolók, különleges otthoni megoldások

Elég-e a kézi tekerős napellenző vagy motoros típust érdemes felszereltetni?

A kézi tekerős napellenző használata rendkívül könnyű és egyszerű, hiszen a manuális működtetés nem igényel elektromos áramot sem, csupán kézi erőt. Könnyedén mozgatható ez a típusú árnyékoló, nem kell hozzá extra fizikai erőnlét, viszont nagyobb méret esetén már meggondolandó a motorizált kivitel választása.

A kézi tekerős napellenző használata rendkívül könnyű és egyszerű, hiszen a manuális működtetés nem igényel elektromos áramot sem, csupán kézi erőt. Könnyedén mozgatható ez a típusú árnyékoló, nem kell hozzá extra fizikai erőnlét, viszont nagyobb méret esetén már meggondolandó a motorizált kivitel választása.

 

Kézi tekerős napellenző vagy motorizált?

 

Mit jelent ez a nagyobb méret? Úgy 5-6 méter hosszúság felett már igen hasznos lehet a motoros változat, mert annak már körülményesebb a kézi használata. Ráadásul a szélsőséges időjárás, például a hirtelen megjelenő viharos szél akár kárt is tehet benne, mert nem tudjuk kézzel olyan gyorsan visszatekerni a ponyvát.

 

Ezzel ellentétben a motorizált napellenzőt kényelmesen, egy gombnyomással tudjuk szabályozni, ami sokkal gyorsabb mozgatást tesz lehetővé. Ha váratlanul széllökések támadnak, hamarabb biztonságba tudjuk helyezni a motoros napellenzőket, mint a kézi tekerős típusokat.

 

Mindenhova fel lehet szerelni a napellenzőt?

 

Az általunk forgalmazott külső árnyékolók szerkezetét a megbízhatóság és a masszív kialakítás jellemzi. Ez tartja a legnagyobb súlyt, illetve biztosítja az ellenállást a nagyobb széllel és az esővel szemben is. Ezek a fémszerkezetek esztétikailag is tökéletesen megállják a helyüket, mert külső megjelenésük nagyon divatos és igényes.

 

Sok lehetőség van a felszerelésükre, de szakembereink ingyenes helyszíni felmérés során segítenek eldönteni, hogy lehetséges-e az a kiszemelt helyen. Ha megállapítható, hogy az adott helyen sikeresen felszerelhető a napellenző, akkor meg kell vizsgálni, hogy mennyire szeles a terület. Nem mindegy ugyanis, hogy mekkora széllökéseknek lesz kitéve az árnyékoló.

 

Feltekert állapotban biztonságba lehet helyezni ugyan, de ha túlságosan szeles a terület, akkor a motorizált ajánlatosabb a kézi tekerős napellenző helyett. Így könnyebben megóvhatjuk a tartószerkezetet és a vásznat is a kültéri veszélyekkel szemben. De milyen is ez a vászon?

 

A napellenző ponyvájának anyaga

 

A kézi tekerős napellenző és a motoros típus ponyvája is ugyanabból az anyagból készül, így bármelyik terméket is választjuk a terasz árnyékolására a ponyva anyagát tekintve nem lesz
eltérés köztük. Ez egy szálankénti impregnálással létrejött, sűrűn szőtt szövet, ami olyan ellenálló a környezeti hatásokkal szemben, akár a vitorlavászon. Tartós, strapabíró és nagyon jó minőségű ez a cseppet sem hétköznapi anyag.

 

A káros UV-sugarakkal szemben is megóv minket, úgyhogy nyugodtan tartózkodhatunk alatta hosszabb ideig akár erős kánikulában is. Mivel vízálló, a kisebb esőzéseket is jól tűri, azonban télen nem szerencsés kiengedve hagyni, ha esik a hó. A hónak ugyanis súlya van, az alatt pedig könnyen beszakadhat a ponyva.

 

Mekkora a kézi tekerős napellenző szélteherbírása?

 

A szélteherbírás a mérettől és az elhelyezés módjától is függ, az erős szél megtámadhatja a rögzítési pontokat és a ponyvát is. A kisebb méretű napellenzők ellenállnak még a 40-50 km/h-s szélnek is, a nagyobbak 35-40 km/h-s szélnek képesek ellenállni.

 

A szélnek kevésbé kitett helyeken, illetve kisebb méret esetén a kézi tekerős napellenző is kiváló opció lehet. A legolcsóbb és legkézenfekvőbb megoldás ez, azonban szeles területeken motoros szélvédelemmel érdemes ellátni a napellenzőket.

 

A napellenző családi házak és társasházak erkélyeinek, teraszainak mutatós és praktikus kiegészítője, de vendéglátóhelyek, szállodák teraszaira is tökéletesen alkalmas.

Összesítve: mik az előnyei a kézi tekerős napellenzőnek?

A kézi tekerős napellenző előnyeit számos tényező egyesíti, különösen, ha kisebb méretekben gondolkodunk. Az egyszerű használat és a könnyen mozgatható szerkezet egyaránt lehetővé teszi a napellenző gyors és hatékony működtetését anélkül, hogy extra fizikai erőnlétet szükségeltetne. Ezenkívül a kézi tekerős típus kiváló gazdaságos megoldást nyújt, amellett hogy a felszerelése költsége kedvezőbb, hosszú távon nem igényel elektromos áramot, nem növelve ezáltal a háztartás üzemeltetési költségeit. Ezek a tulajdonságok együttesen teszik ideális választássá a kisebb méretű árnyékolóknál, ahol a gazdaságosság és a könnyű kezelhetőség a fő szempontok.

 

Ha kedvet kaptál egy jó minőségű napellenző kivitelezéséhez, hívj minket, mi személyre szabottan segítünk az elképzeléseid megvalósításában. Szakértő csapatunk készséggel áll rendelkezésedre, találjuk meg közösen a legjobb megoldásokat az árnyékoló tekintetében!

Megosztás:

Kapcsolódó bejegyzések

A pergola teraszra is felszerelhető, nem csak a kertben

Sokszor Látunk Családi Házak Udvarának Közepén Szabadon Álló Stílusos Pihenőhelyet, De Érdemes Tudni, Hogy Valójában A Pergola Teraszra Is Kialakítható, Nem Kell Elszakítani A Háztól. A Mediterrán Életérzést És A Szabadságot Közvetíti, Amelyet Mindannyian Nagyon Szeretünk.

Bővebben