Innovatív árnyékolók, különleges otthoni megoldások

A külső tokos műanyag redőny népszerűsége hosszú ideje töretlen

Mitől olyan közkedvelt a külső tokos műanyag redőny? Miért választják sokan ezt a típusú külső árnyékolót otthonaik ablakaira? Járjunk utána, hogy melyek a kedvelt tulajdonságai és népszerűségének okai!

 

Miért jó a külső tokos műanyag redőny?

A külső tokos műanyag redőnyök az ablak vagy ajtó külső felületén találhatóak meg. Ennek következtében az épület homlokzatán jól észrevehetőek, könnyen láthatóak kívülről. Ez a tényező teszi őket népszerűvé olyan helyeken, ahol kiemelten fontos az esztétikus megjelenés és a biztonság.

 

Emellett a külső tokos műanyag redőny felszerelése olyan épületekre javasolt, melyeken nem lett kialakítva az építkezés során a redőnytok vagy annak a helye. Ez a redőnyrendszer rendkívül költségkímélő a rezsi szempontjából, ugyanis akár 30%-a is megspórolható az éves fűtési és a hűtési költségeknek.

 

A külső tokos műanyag redőny télen bent tartja a meleget, nyáron pedig kint, ami azt jelenti, hogy sem a fűtőtesteket, sem a klímát nem kell olyan nagy mértékben használni. Természetesen ez a redőny megfelelő működtetése esetén valósítható meg.

 

Ügyfeleink elégedettek velünk

 

A nálunk rendelhető és általunk felszerelt redőnyrendszerek mind kiváló minőségű termékek, egészen a legkisebb alkatrészig. Munkatársaink gyakorlott és tapasztalt szakemberek, akik segítőkészek a kiválasztásnál és a felszerelés során is.

 

Ingyenes helyszíni felmérésre is van lehetőség, ahol mintaanyagokat is mutatnak. A weboldalunkon található árkalkulátor funkció is nagyon népszerű, ennek segítségével előzetes becsléssel lehet számolni.

 

A külső tokos műanyag redőny tulajdonságai

 

A külső tokos műanyag redőny egyik nagy előnye a kedvező árfekvése, de a könnyű kezelhetőséget is meg kell említenünk. Minőségének köszönhetően hosszú az élettartama, a legtöbb esetben karbantartásra sem szorul.

 

A műanyag redőnyök esetében a redőnylécek üreges kialakításúak, melyek bordákkal vannak erősítve. Ha maximális sötétséget szeretnénk, akkor teljesen le kell húzni a redőnyléceket,
amelyek így elzárják a fény bejutását. Fontos tudni, hogy a garantált résmentesség csak szakszerű beszereléssel érhető el. A perforációkkal szabályozható a levegő áramlása is.

 

A fehér színű külső tokos műanyag redőny

 

A legelterjedtebb szín ebben a kategóriában a fehér, de nemcsak azért, mert ez a legolcsóbb. Ez a semleges szín ugyanis nem szívja magába a hőt a meleg nyári napokon sem, hanem inkább taszítja azt. Így a lehúzott fehér külső tokos műanyag redőny a kánikulában is kellemes hőmérsékletet biztosít a helyiségben tartózkodóknak. Nem beszélve arról, hogy a fehér gyakorlatilag bármelyik másik színhez kiválóan passzol, ezért esztétikai szempontból is ideális választás.

 

A színezett redőnyök egy idő után megfakulnak, de a fehér nem tud lekopni, illetve az erős UV-védelemmel ellátott fehér redőnynél a sárgulás veszélye sem áll fenn. A tisztítása sem megoldhatatlan feladat, úgyhogy sokan választják az ideális fehér külső tokos műanyag redőnyt. A hagyományos, fehér kivitelben kapható külső tokos műanyag redőny tehát nemcsak praktikus és tartós, hanem esztétikailag is kifinomult megjelenést kölcsönöz az otthonnak.

 

Hogyan és mivel tisztítható a külső tokos műanyag redőny?

 

A vegyszerek lemarják a védőréteget a műanyag redőnylécekről és a redőnytokról, ezért ezeket kerüljük el. Az alkoholtartalmú tisztítószerek, a maró-, oldó- és súrolószerek sem alkalmasak a redőny tisztítására.

 

Ha szúnyoghálóval felszerelt a redőny, akkor először mindig távolítsuk el azt a tisztítás előtt. A lehúzott lamellákat belülről, egy puha rongy segítségével tisztítsuk meg tiszta, langyos vízzel. A
vezetősínt kiporszívózhatjuk, vagy ronggyal is kitörölhetjük. Ezen a területen sok szennyeződés rakódhat le, úgyhogy érdemes rendszeresen karbantartani. A gurtnit és a tokját is nyugodtan
áttörölhetjük egy ronggyal.

 

A külső oldal abban az esetben hozzáférhető, ha földszinti ablakról van szó, vagy erkélyen található a nyílászáró. Az emeleten felszerelt redőnyök tisztítását bízzuk az esőre, megoldja helyettünk!

 

Milyen műanyag redőnyöket forgalmazunk?

 

Többféle típusú műanyag redőnyt is forgalmazunk, ezért 3 fajtát is rendelhetsz tőlünk: ezek pedig a belső tokos, a vakolható tokos és a külső tokos műanyag redőny. Mindegyik műanyag
típus felszerelhető szúnyoghálóval is, amivel már nemcsak a hideg, a meleg és a túlzott napfény ellen leszünk biztosítva, hanem a bosszantó rovarok is elkerülnek minket.

 

Elérhetőségeinken megtalálsz minket, készséggel állunk rendelkezésedre! Jó tudni: a műanyag típusok mellett alumínium redőnyöket is forgalmazunk! Ha további részletekre vagy személyre
szabott ajánlatra van szükséged, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot! Szakértő csapatunk mindenben segítségedre lesz, hogy az otthonod számára a legjobb terméket találd meg.

Megosztás:

Kapcsolódó bejegyzések

A pergola teraszra is felszerelhető, nem csak a kertben

Sokszor Látunk Családi Házak Udvarának Közepén Szabadon Álló Stílusos Pihenőhelyet, De Érdemes Tudni, Hogy Valójában A Pergola Teraszra Is Kialakítható, Nem Kell Elszakítani A Háztól. A Mediterrán Életérzést És A Szabadságot Közvetíti, Amelyet Mindannyian Nagyon Szeretünk.

Bővebben