Innovatív árnyékolók, különleges otthoni megoldások

Otthonunk kényelme a szabadban – a pergola szerepe a kertben

Családi házak udvarán, kertekben, teraszokon gyakran látható az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő pergola. Állhat szabadon is, vagy az épület falához csatlakoztatva. Lényeg, hogy kellemes környezetet, hűs árnyékot biztosítson a meleg időszakokban, vagy védjen minket az időjárás viszontagságaival szemben a zord téli napokon.

 

Termékeink széles palettáján megtalálható ez a gyönyörű és praktikus pavilon. De mire is jó a pergola? Miért érdemes felépíttetni azon kívül, hogy nagyon jól mutat a kertben vagy a hátsó udvaron? Mire használhatjuk, és miért olyan közkedvelt?

 

Hogyan alakult ki a pergola?

 

A pergola ősei a kerti lugasok voltak, amelyek úgy néztek ki, hogy a tartóoszlopokra futtatták fel a kúszónövényeket, amelyek árnyékos helyet biztosítottak a pihenéshez, szórakozáshoz, társasági élethez. A modern pergola ennél jóval strapabíróbb és számos funkciót szereltethetünk be. A kúszónövényeket felváltották a lamellák vagy a ponyva, a tartóoszlopok pedig sokkal stabilabbak, mert könnyűfém- és acélszerkezetűek.

 

A pergola kellemes hely az időtöltésre

 

A pergolát használhatjuk pihenésre, szórakozásra, étkezésre, családi vagy baráti összejövetelek tartására: mindenképpen élvezetesebb lesz a program a friss levegőn, közel a természethez.

 

Berendezhetjük otthonunk meghosszabbítását ízléses kerti bútorokkal, melyek a lakás kényelmét nyújtják kint a szabadban. A túl erős napsütés sem okozhat gondot, hiszen UV-védelemmel ellátottak ezek a felépítmények. Ha zárható oldalfallal rendeljük meg, akkor a széltől és a nagyobb esőtől is megóv minket.

 

A kínálatunkban választható pergola

 

Stílusos bioklimatikus pergoláink egyedi tervezéssel készülnek, tökéletesen személyre szabhatók. 5 év garanciát vállalunk az általunk felszerelt pergolákra, amelyeket méretre gyártunk, és kedvező áron kínálunk.

 

A pergola tetőszerkezete 130 fokig elforgatható lamellákkal készül, amely teljes védelmet biztosít a napsugárzással és az esővel szemben. Rejtett vízelvezetés van a rendszerbe integrálva, úgyhogy az eső nem okozhat gondot.

 

Kérhető szabadon álló vagy falhoz rögzített változat is, ahogy a legideálisabb az adott körülmények között. Körbefutó LED-világítással még hangulatosabbá tehető, ráadásul az esti órákban sem kell véget vetnünk a bulizásnak.

 

Extra kényelem a pergola alatt

 

Az extrudált alumínium szerkezet és a rozsdamentes acél elemek garantálják a magas minőséget és a tartósságot. Egyedi színben is kérhető a szerkezet és a tetőmodul. A pergola oldalai textilárnyékolóval vagy eltolható üvegfallal teljesen lezárhatók.

 

Motorizált rendszerrel maximális kényelmet nyújt, mert ebben az esetben gyorsan alkalmazkodni tudunk a megváltozott időjáráshoz. Távirányító segítségével egy gombnyomással összegyűjthetők a lamellák, vagy visszahúzható a ponyva.

 

Bár a pergola kifejezetten kültérre való, a sok hónak nem biztos, hogy nem látja kárát. Ilyen esetben mindenképpen tegyük meg ezt a lépést, de az esőnek és a szélnek nagyon jól ellenállnak a lamellák és a ponyva is.

 

Pergola a vendéglátóiparban

 

A pergola nemcsak otthonunk kertjét díszítheti, hanem előszeretettel élnek vele a vendéglátósok és a szállodák is. Rendkívül vendégcsalogató egy kellemes hangulatú, barátságos terasz, ha pedig az időjáráshoz sem kell különösebben alkalmazkodnunk, akkor nagyon praktikus is.

 

Ingyenes helyszíni felmérés során szívesen segítünk megtervezni és kiválasztani a megfelelő pergolát. Mindenkinek olyat készítünk, ami legideálisabb számára, és a leginkább megfelel az igényeinek.

 

Keresd fel bemutatótermünket, írj nekünk üzenetet, vagy hívj minket telefonon, állunk rendelkezésedre!

Megosztás:

Kapcsolódó bejegyzések

A pergola teraszra is felszerelhető, nem csak a kertben

Sokszor Látunk Családi Házak Udvarának Közepén Szabadon Álló Stílusos Pihenőhelyet, De Érdemes Tudni, Hogy Valójában A Pergola Teraszra Is Kialakítható, Nem Kell Elszakítani A Háztól. A Mediterrán Életérzést És A Szabadságot Közvetíti, Amelyet Mindannyian Nagyon Szeretünk.

Bővebben