Innovatív árnyékolók, különleges otthoni megoldások

A könyökkaros napellenző hasznos és dekoratív kiegészítő a teraszon és az erkélyen

A napellenző szinte bárhova beépíthető külső árnyékoló, ami nagy szolgálatot tesz nekünk a hőségben. A teraszok és az erkélyek nyáron a nappali funkcióját is betölthetik, de amikor túlságosan erős napsütés éri ezeket a helyeket, akkor nem tesz jót sem az egészségünknek, sem a közérzetünknek, ha kint tartózkodunk.

 

A napellenző a benti helyiségeket is védi a túlzott felmelegedéstől, lehűti az árnyékolóval védett nyílászárók mögött fekvő szobákat is. Kínálatunkban található könyökkaros napellenzők dekoratív és praktikus kiegészítői a családi házak és társasházak teraszainak és erkélyeinek. Vendéglátó helyiségek, kávézók, éttermek kültéri részein is kiválóan mutat és nagyon hasznos lehet a napellenző.

 

A könyökkaros napellenző működése

 

Könyökkaros napellenzőink működtethetők tekerőkarral, azaz kézi erővel, vagy elektromotorral, de akár mindkettővel is. Időjárásfüggő vezérlés rendelhető a motoros változathoz, aminek segítségével gyorsan tud igazodni a megváltozott körülményekhez az árnyékoló.

 

A tekerőkaros nagy előnye, hogy nincs szükség elektromos áramra a működtetéséhez, de nem kell hozzá nagyobb erő sem, hogy tudjuk használni. Viszont a hirtelen feltámadó szél gondot okozhat, úgyhogy szelesebb területeken inkább válasszuk a motoros típust, mivel kézzel tovább tart a ponyva biztonságba helyezése.

 

Az 5-6 méternél hosszabb napellenző már igényli az elektromotoros vezérlést, így egy gombnyomással visszazárhatjuk a textilt, ha az időjárás megköveteli.

 

Milyen a napellenző ponyvájának anyaga?

 

A nálunk kapható és általunk felszerelt külső árnyékolók magas minőségűek és időtállóak. Ingyenes helyszíni felmérést igényelhetsz, amely során segítőkész csapatunk mintadarabokat is mutat.

 

A napellenző ponyvájának anyaga a vitorlavászonhoz hasonlít, sűrűn szőtt szövetekből készül szálankénti impregnálással. Ez azt jelenti, hogy kiválóan ellenáll az esőnek, úgyhogy nem kell félnünk, hogy megázunk alatta. S mivel a káros UV-sugaraktól is megóv minket, ezért napsütésben sem kell aggódnunk a bőrünk egészsége miatt.

 

Ha az esztétikumot nézzük, nagyon fontos, hogy milyen textilt választunk. Színmintáink segítségével könnyebb lesz a választás, mert testközelben láthatod a színeket és a mintákat is.

 

Ha szálloda vagy vendéglátó egység teraszára kerül a napellenző, akkor még nagyobb a jelentősége a vászonnak, hiszen a harmonikus, barátságos terasz jobban hívogatja a vendégeket. Természetesen a saját házunk külleme is lényeges, mivel mi is jobban érezzük magunkat benne akkor, ha mutatós, és az értékét is emeli a szép kinézet.

 

Egyedi megoldások, extra felszerelések

 

Extra felszerelésekkel is megrendelhető nálunk a napellenző, annak érdekében, hogy személyre szabott és maximálisan kényelmes legyen a használata. Bizonyos típusoknál exkluzív szerkezeti megoldások is szóba jöhetnek.

 

A kisebb méretű napellenző ellenáll akár 45-50 km/h-ás szélnek is, a nagyobbak 35-40 km/h-ig bírják rongálódás nélkül. Érdemes motoros szélvédelemmel ellátni az árnyékolót erős szélnek kitett helyeken, ha pedig szenzorokat is felszereltetünk, azok automatikusan feltekerik a ponyvát, ha a szél elér egy bizonyos erősséget.

 

Ha tapasztalt, hozzáértő szakemberek szerelik fel a napellenzőt, akkor a szenzorok tökéletesen lesznek elhelyezve, megfelelő rögzítőanyaggal lesz odaerősítve az árnyékoló a szarufára, a falfelületre vagy a szabadon álló állványra.

 

Nincs egy tökéletes megoldás, sok tökéletes megoldás van, az egyedi igények és a környezet adta adottságok szerint. Keress minket bizalommal, ha kérdésed van!

Megosztás:

Kapcsolódó bejegyzések

A pergola teraszra is felszerelhető, nem csak a kertben

Sokszor Látunk Családi Házak Udvarának Közepén Szabadon Álló Stílusos Pihenőhelyet, De Érdemes Tudni, Hogy Valójában A Pergola Teraszra Is Kialakítható, Nem Kell Elszakítani A Háztól. A Mediterrán Életérzést És A Szabadságot Közvetíti, Amelyet Mindannyian Nagyon Szeretünk.

Bővebben