Innovatív árnyékolók, különleges otthoni megoldások

A pergolaárnyékoló egy fontos kiegészítő: ne feledkezz el róla!

Mire jó egy pergolaárnyékoló? Sok mindenre! Amikor kiülünk a kertbe, a természet közelébe, és a pergolában fogyasztjuk el a reggelinket, akkor szeretnénk kellemesen érezni magunkat. Sokkal jobban esik a kávé is a friss levegőn, ugye? De ha ránk tűz a nap, akkor inkább visszamenekülünk a házba. Ezt megelőzni a pergola textilárnyékolóval lehet.

Mire jó egy pergolaárnyékoló? Sok mindenre! Amikor kiülünk a kertbe, a természet közelébe, és a pergolában fogyasztjuk el a reggelinket, akkor szeretnénk kellemesen érezni magunkat. Sokkal jobban esik a kávé is a friss levegőn, ugye? De ha ránk tűz a nap, akkor inkább visszamenekülünk a házba. Ezt megelőzni a pergola textilárnyékolóval lehet.

 

A pergola előnyei vitathatatlanok: fogadhatjuk itt a vendégeket, akik hozzánk érkeznek, kerti partit rendezhetünk nekik, sütögethetünk, beszélgethetünk kényelmesen. Eltölthetjük itt a szabadidőnket, kellemes közegben olvashatjuk kedvenc könyvünket egy pohár finom ital mellett. A pergola a nappali meghosszabbítása lehet, hiszen barátságos időben nem kell bent a házban tartózkodnunk, kiülhetünk ide is.

 

Mégis mi a különbség a nappali és a pergola között?

 

A nappaliban olyan az időjárás, ahogyan beállítjuk magunknak. A fűtéssel, a klímaberendezéssel, az árnyékolással tudjuk az igényeinkhez szabni, hogy tökéletes legyen a komfortérzetünk.

 

De mi a helyzet a pergolával? Az időjárást nem tudjuk befolyásolni, akkor hogyan lehet megoldani, hogy megfelelő legyen a környezet? Csak nyáron használhatjuk a pergolát, vagy télen is lehet? Ezeknek a kérdéseknek járunk utána ebben a blogbejegyzésben.

 

Mire jók a forgatható lamellák?

 

Az általunk forgalmazott bioklimatikus pergolák mind a négy évszakban kitűnő kerti pihenési és szórakozási lehetőséget nyújtanak. Az állítható dőlésszögű lamellák segítségével szabályozni tudjuk a bejutó napfény mennyiségét: ezek az elsődleges pergolaárnyékolók.

 

Félárnyékot is teremthetünk, teljesen kinyithatjuk vagy lezárhatjuk a tetőszerkezetet a lamellák segítségével. Az UV-sugaraktól is megóvnak minket, úgyhogy nyugodtan élvezhetjük a nyári meleget kint a szabadban is, nem kell visszahúzódnunk a házba.

 

A teljesen lezárt pergola teteje az esőben is jó szolgálatot tesz, hiszen így nem ázunk meg. A hóval azonban vigyázni kell, főleg nagyobb havazásnál, mert annak súlya van, és könnyen beszakadhat alatta a lamella. Bár manapság nem gyakori a nagy hó, azért figyeljünk rá oda a téli időszakban, hogy ne maradjon úgy a lamella. Ilyenkor jobb visszahúzni, a pergolában elhelyezett bútorokat pedig valami mással védeni, vagy eltávolítani onnan.

 

Ennyit a tetőről, de nézzük meg most azt is, hogy milyen a pergola oldala!

 

A pergola árnyékolóval is kapható!

 

A pergola lehet nyitott vagy zárt is. A nyitott változat kiegészíthető pergolaárnyékolóval oldalt, tehát zárttá is tehető. Az általunk forgalmazott termékek között található típus állhat szabadon is vagy fal mellett.

 

Ha a pergola árnyékolóval egészül ki, akkor a széltől, a zord időtől is védve vagyunk, tökéletesen az igényeinkhez szabhatjuk a kerti pihenőhelyünket. Nálunk ZIP textilárnyékolók és eltolható üvegfalak közül lehet választani, ha szeretnénk teljesen lezárni a pergola oldalait.

 

Pergolaárnyékoló – a téliesítése hogyan történjen?

 

Ha tovább szeretnénk fokozni az optimális közeget, LED-világítással és fűtőtestekkel is felszereltethetjük ezt a fantasztikus helyet. A fényárban úszó pergola este nagyon mutatós és hangulatos, a fűtéssel pedig maximálisan kiélvezhetjük az általa nyújtott lehetőségeket akár egész télen.

 

Időjárásérzékelő szenzorokkal felszerelve az automatizált pergola akkor is biztonságban van, ha nem vagyunk otthon. Csapadék esetén azonnal bezárják a pergolát, mert érzékelik, úgyhogy beindítják a motort a beprogramozott állás létrehozásához.

Amennyiben szeretnél családi házad udvarán egy esztétikus pergolában reggelizni, vedd fel velünk a kapcsolatot! Kérj árajánlatot, tekintsd meg referenciáinkat, és vedd igénybe szakembereink segítségét egy ingyenes helyszíni felmérés során! Mondd el az igényeidet, ők pedig segítenek megtervezni álmaid pergoláját!

Megosztás:

Kapcsolódó bejegyzések

A pergola teraszra is felszerelhető, nem csak a kertben

Sokszor Látunk Családi Házak Udvarának Közepén Szabadon Álló Stílusos Pihenőhelyet, De Érdemes Tudni, Hogy Valójában A Pergola Teraszra Is Kialakítható, Nem Kell Elszakítani A Háztól. A Mediterrán Életérzést És A Szabadságot Közvetíti, Amelyet Mindannyian Nagyon Szeretünk.

Bővebben