Innovatív árnyékolók, különleges otthoni megoldások

Árnyékoló teraszra: milyen lehetőségeink vannak?

Árnyékoló teraszra: milyen lehetőségeink vannak?

 

Az árnyékoló teraszra is felszerelhető, nemcsak az ablakokra, ezt a területet is védeni tudjuk a túlzott felmelegedéstől. Általában a házak napos oldalán kerülnek kialakításra a teraszok, ami nagyon kellemes egészen addig, amíg nem tűz oda túlságosan a nap.

 

Ilyenkor már szükség van valamilyen árnyékolóra, hogy megóvja az ott tartózkodókat a káros sugaraktól, és komfortérzetüket is biztosítsa. A könyökkaros napellenző az egyik kedvelt árnyékoló teraszra és erkélyre egyaránt. Stílusos kiegészítője a háznak, hiszen sokféle szín és minta közül választhatunk, ami illeszkedik a homlokzat arculatához.

 

Az árnyékoló teraszra is megoldást nyújt arra, hogy szabályozni tudjuk a helyiség kényelmét, attól függetlenül kellemes ott tartózkodást nyújtson, hogy milyen az időjárás. Nézzük meg, miért jó megoldás a könyökkaros napellenző felszerelése!

 

Árnyékoló teraszra: milyen előnyei vannak a napellenzőnek?

 

Mivel a teraszt védjük az időjárási elemekkel szemben, ezért az ott elhelyezett kerti bútorokat is megkíméljük ezektől. A napellenző önmagában is emeli a terasz megjelenését, a szép bútorokkal pedig tovább fokozhatjuk a vizuális élményt. A napellenző védelmének köszönhetően ráadásul ezek a bútorok hosszú élettartamúak is lesznek.

 

Minden családi ház tulajdonosának álma, hogy oly módon élvezhesse a szabad levegőt, hogy nem számítanak az aktuális időjárási tényezők. A legkedveltebb árnyékoló teraszra a napellenző, amivel ez az álom könnyedén meg is valósulhat.

 

A napellenző nemcsak a balkont tartja hűvösben a forró napokon, hanem a benti helyiséget is, mivel nem engedi be oda sem az égető napsugarakat. Mivel csökken a hőtermelés, a klímát sem szükséges folyamatosan bekapcsolva tartani.

 

A könyökkaros árnyékoló teraszra és erkélyre is stabil és tartós megoldást nyújt az egyszerű napernyőhöz képest. Ha vissza van húzva, akkor minden oldalról védve van a ponyva és a könyökkarok is. Nagyobb szél esetén érdemes visszahúzni a ponyvát, hogy ne kapjon bele és ne okozzon benne károkat.

 

A pergola is kitűnő árnyékoló teraszra

 

Egy másik típusú árnyékoló teraszra a pergola, amelyet nemcsak különálló szerkezetként, hanem teraszra is lehet építeni. Referenciáink között megtekinthető néhány olyan pergola, amelyet szakembereink szereltek fel. Az alumínium lamellákkal rendelkező bioklimatikus pergolák a maximális kényelmet szolgálják.

 

A lamellák állását az időjáráshoz alkalmazkodva lehet vezérelni, akár automatikusan is, ha érzékelőket is szereltetünk fel. Ebben az esetben észlelik a napfényt, illetve a szél sebességét is, és ehhez igazítja a motor a lamellákat.

 

Az oldalfedésekkel kiegészített pergolák nemcsak a napfénytől, hanem az esőtől és a széltől is megvédik az ott tartózkodókat. Így gyakorlatilag bármilyen időben élvezhető a pergola nyújtotta kényelem a friss levegőn, de mégis védett helyen.

 

Nappali a szabadban

 

Ezeknek a külső árnyékolóknak a segítségével meghosszabbíthatjuk otthonunkat, egy új és egyedi nappalit alakíthatunk ki a teraszon vagy az erkélyen. Tovább fokozhatjuk a komfortérzetet és a szoba hangulatát, ha világító, illetve fűtőtesteket is használunk benne.

 

Ezeknek köszönhetően a késői órákban és a hidegebb időszakokban is kellemes tere lesz az életünknek a pergola. A motorizált pergola gombnyomásra alkalmazkodik az időjárás aktuális körülményeihez.

Ha felkeltettük érdeklődésedet és a vágyad egy árnyékoló teraszra vagy erkélyre, lépj velünk kapcsolatba valamelyik elérhetőségünkön! Kérj árajánlatot, vagy tedd fel nekünk kérdéseidet, szívesen segítünk tanácsainkkal és ötleteinkkel!

Megosztás:

Kapcsolódó bejegyzések

A pergola teraszra is felszerelhető, nem csak a kertben

Sokszor Látunk Családi Házak Udvarának Közepén Szabadon Álló Stílusos Pihenőhelyet, De Érdemes Tudni, Hogy Valójában A Pergola Teraszra Is Kialakítható, Nem Kell Elszakítani A Háztól. A Mediterrán Életérzést És A Szabadságot Közvetíti, Amelyet Mindannyian Nagyon Szeretünk.

Bővebben