Innovatív árnyékolók, különleges otthoni megoldások

Mit érdemes tudni a szúnyogháló ajtóra szerelhető típusairól?

Ha szeretnénk nyáron rovarmentesíteni a lakást, akkor a szúnyogháló ajtóra is elengedhetetlen, nem csak az ablakokra. Minden ajtónyitás egy újabb lehetőség a szúnyogoknak és a többi rovarnak arra, hogy bejussanak a lakásba. Ezt pedig nem engedhetjük meg magunknak, ha kényelmesen és kellemetlen csípések nélkül szeretnénk élni.

A szúnyogok mindenhol ott vannak, nemcsak a nagyobb vizek közelében, a városban is meg tudnak telepedni. Betegségeket is terjeszthetnek, fájdalmas sebeket okoznak, ráadásul a szúnyogháló nemcsak ellenük, hanem a többi nagyobb rovar ellen is véd.

 

De melyik a szúnyogháló ajtóra való típusa? Milyen konstrukciók közül válogathatunk? Kínálatunkban többféle szúnyogháló áll rendelkezésre, most nézzük meg, hogy ezek közül melyik alkalmas az ajtókra!

 

Szúnyogháló nyíló- és tolóajtóra

 

A nyíló- és tolóajtós szúnyogháló elsősorban a bejárati ajtókra javasolt. Mivel erős alumíniumprofilokkal készül, így akár dupla tolóajtókra is alkalmazható ez a masszív szerkezet. Ebben az esetben a két háló középen találkozik a tolóajtónál.

 

Nagyon strapabíró, minőségi és tartós kivitel a nyíló- és tolóajtós szúnyoghálónk, ami ráadásul optikailag szinte láthatatlan üvegszálas anyagból készül, úgyhogy nem rontja el a bejárati ajtó megjelenését. Sűrű szövésű a háló anyaga, ami ellenáll az időjárás viszontagságainak, sőt még tűzálló is. A termék jó minőségű műanyaggal van bevonva, ami extra védelmet nyújt.

 

A szúnyogháló ajtóra szerelt változata megoldást biztosít a bosszantó rovarok ellen. Az általunk forgalmazott típusok kiemelkedő kivitelben készülnek, úgyhogy hosszú ideig védenek a szúnyogoktól, közben pedig eredeti állapotukat is megőrzik. Az elegáns szürke színű nyíló- és tolóajtós szúnyoghálóink modern megjelenést kölcsönöznek a háznak.

 

Rolós oldalhúzós szúnyogháló ajtóra

 

Nagyon kedvelt típus a rolós szúnyogháló ajtóra, mert a kialakításának köszönhetően rendkívül
jól alkalmazható ajtók esetén, miközben meglehetősen hatékony a szúnyogok és egyéb repülő rovarok ellen. Ez a konstrukció ideális megoldás a teraszajtókra és az erkélyajtókra. Igazán praktikus kivitel, emellett pedig a kialakítása és az anyaghasználata is kiváló.

 

Ennek a típusnak az üvegszálból készült hálója is időjárás- és tűzálló, úgyhogy a hosszú élettartam és a biztonság is garantált. Harmonikusan illeszkedik a környezetébe a szürke színű rovarháló, mivel sűrű szövésű, nagyon hatékony is a rovarok ellen.

 

Az üvegszálas anyag biztosítja a megfelelő kilátást, a műanyag bevonat a hálón pedig a magas fokú védelmet. Ez a szúnyogháló ajtóra azért is ideális, mert könnyen kezelhető, nem kell hozzá nagy erőkifejtés sem. A tokban lévő hálót csak oldalra kell húzni, ha közlekedünk az ajtón keresztül, majd visszatesszük a tokba.

 

Pliszé szúnyogháló ajtóra

 

A pliszé szúnyogháló ajtóra is optimális, ez a legmegbízhatóbb típus ma a különböző kategóriák között. Nevét a pliszírozott kivitelről kapta. Használata azért rendkívül praktikus, mert a szúnyogháló harmonikaszerűen záródik, így gyakorlatilag bárhol megállítható, nem csak a végpontokon.

 

Hatalmas erkélyajtókon és teraszajtókon is kiválóan mutat, nem akadályozza a kilátást – sőt ez a termék akár ablakra is jó megoldásnak számít. Kifejezetten egyszerű a mozgatása, gyerekek mellett is ideális, ha már szabadon járkálhatnak. Működése csendes és gördülékeny, ráadásul nagyon esztétikus a külleme.

 

Szempontok a szúnyogháló ajtóra való felszereléséhez

 

Amikor szúnyoghálót szeretnénk feltenni az ajtóra, akkor nemcsak az adott típusokról érdemes
tudni, hanem egyéb fontos szempontokat is érdemes átgondolni a vásárlás előtt. Amennyiben a
szúnyogháló ajtóra kerül felszerelésre, az alábbiakat vegyük figyelembe a választáskor.

● Erős és tartós anyag: Fontos, hogy a gyártott háló strapabíró legyen, ellenálljon a
különböző időjárási viszonyoknak (pl. eső, UV-sugárzás), illetve a nyitás-zárás gyakori
használatának.
● Megfelelő méret: A szúnyoghálónak teljes mértékben illeszkednie kell az ajtó méretéhez
– mindig mérjük le pontosan az ajtó magasságát és szélességét –, hogy ne maradjon
sehol sem hézag, ahol a rovarok be tudnának jutni.
● Könnyű kezelhetőség: A szúnyoghálónak könnyen nyithatónak és zárhatónak kell lennie,
hogy kényelmesen tudjuk használni az ajtót anélkül, hogy komoly erőfeszítéseket kellene
tennünk – épp ezért a fix keretes szúnyogháló ajtók esetében nem a legjobb
választások.
● Jó kilátás: Fontos szempont az is, hogy a szúnyogháló ne akadályozza a kilátást a
házból, illetve lehetővé tegye a természetes fény bejutását.
● Higiénia és könnyű tisztíthatóság: A szúnyogháló anyagának könnyen tisztíthatónak kell
lennie, hogy megelőzzük a por és a szennyeződések lerakódását rajta.
● Esztétikus megjelenés: A választott szúnyoghálónak érdemes harmonizálnia a lakás
stílusával, a színét érdemes a házhoz és az ajtóhoz igazítani, hogy ne rontsa az
összképet.

 

Ha a fentiek közül megtetszett valamelyik konstrukció, vedd fel velünk a kapcsolatot! Ingyenes helyszíni felmérés során azonnali árajánlatot adunk a szúnyogháló ajtóra való felszereléséhez, illetve mintatermékeket is mutatunk.

 

Cégünk többéves tapasztalattal és felkészült munkatársakkal áll a megrendelők rendelkezésére. Termékeink modernek, innovatívak és színvonalas alapanyagokból készülnek, így garantálni tudjuk a magas minőséget!

Megosztás:

Kapcsolódó bejegyzések

A pergola teraszra is felszerelhető, nem csak a kertben

Sokszor Látunk Családi Házak Udvarának Közepén Szabadon Álló Stílusos Pihenőhelyet, De Érdemes Tudni, Hogy Valójában A Pergola Teraszra Is Kialakítható, Nem Kell Elszakítani A Háztól. A Mediterrán Életérzést És A Szabadságot Közvetíti, Amelyet Mindannyian Nagyon Szeretünk.

Bővebben