Innovatív árnyékolók, különleges otthoni megoldások

Elektromos redőny utólag is korszerűsíthető a manuális típusból?

Az elektromos redőny utólag is aktualizálható, a korábbi kézi meghajtású árnyékolókat ily módon lehet modernizálni. Napjainkban nagyon nagy rá az igény, ami teljesen érthető, mert biztonságos és kényelmes megoldásnak számít a motorizálás.

Kiknek jó ez elsősorban? Azoknak, akiknek egészségi állapota miatt nehézségekbe ütközik a redőny kézi mozgatása, vagy esetleg nehezen hozzáférhető helyen van az ablak. A nagyobb méretű árnyékolóknál is kimondottan előnyös, ha az elektromos redőny utólag beépítésre kerül.

 

Ezzel akár arra is lehetőség nyílik, hogy a redőny is az okosotthonhoz legyen társítva, hogy aztán bármekkora távolságról, egy okoseszközről is képesek legyünk irányítani. Ez akkor is lehetséges, ha már ki van alakítva a rendszer, és akkor is, ha még nincsen.

 

Melyik redőnyt lehet utólag motorizálni és melyiket nem?

 

Az általunk forgalmazott redőnyrendszerek minőségi alapanyagokból és alkatrészekből készülnek, amelyek garantálják a strapabíróságot és a tartós élettartamot. Ha szeretnéd tudni, hogy elektromos redőny utólag is válhat-e belőlük, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

 

Nézzünk meg pár dolgot ennek kapcsán! Legbiztonságosabban az alumíniumredőnyt lehet a későbbiekben motorizálni, a műanyagokat nem feltétlenül. A lényeg, hogy stabilan meg legyen oldva a redőnylécek oldalirányú elcsúszásának a meggátolása. Az is elég, ha utólagosan van lehetőség az erre szolgáló alkatrészek beépítésére.

 

Erre azért van szükség, mert amennyiben valamelyik redőnyléc oldalirányba csúszik, beleakadhat egy alkatrészbe. A motor nem érzékeli az elakadást, így tovább forog és szétszakítja a redőnypalástot. Emiatt nélkülözhetetlen a szétcsúszásgátló alkatrész.

 

Elektromos redőny utólag? Jobb későn, mint soha!

 

Az elektromos redőny utólag történő beszerelése során számos előnyhöz jutunk a manuális típusnál megszokott tulajdonságokhoz képest. Korábbi blogbejegyzésünkben már írtunk róla, hogy mennyire modern árnyékoló az elektromos redőny.

 

Az alumíniumoknál már szinte elvárás a motorizálás, mert praktikusabb és kényelmesebb megoldás, mint a hagyományos kézi erő. A technikai fejlődés az árnyékolókat sem kerülte el. A fali kapcsolós változat maximálisan helyhez kötött, távirányítóval a kezünkben kicsit szabadabban mozoghatunk. A legoptimálisabb az okoseszközzel működtetett redőny, mert azt bárhonnan megtehetjük.

 

Ha elmegyünk otthonról, és közben megváltozik az időjárás, az sem lesz probléma, mert messziről is tudjuk mozgatni az árnyékolókat. Ráadásul a potenciális betörőket is elriaszthatjuk azzal, ha mozgást észlelnek a házban, pedig nem is tartózkodik senki otthon.

 

Szóval, ha eddig gondolkoztál, hogy elektromos redőny utólag lehetséges és szükséges-e, akkor ne habozz tovább, mert van rá esély, hogy megoldható!

 

Az elektromos redőny utólag történő felszerelése és beállítása

 

Az elektromos redőny utólag történő felszerelése során először el kell végezni egy kis átalakítást, amihez le kell szerelni. Ha kész van, ránézésre lényeges különbség az lesz, hogy nem a gurtni vagy a zsinór, hanem a motorból kijövő kábel lesz a beltérbe vezetve.

 

Be kell állítani a redőny alsó és felső végállásait, majd kiépíteni az elektromos hálózatát, és abba lehet bekötni a motort. Ha mindez megvan, a gurtnis redőnyből motoros lett, amit egyetlen gombnyomással le és fel lehet húzni.

Ha szeretnéd tudni, hogy meglévő árnyékolódból készülhet-e elektromos redőny utólag, fordulj hozzánk bizalommal! Szakembereink segítenek eldönteni, hogy lehetséges-e a motorizálás.

Megosztás:

Kapcsolódó bejegyzések

A pergola teraszra is felszerelhető, nem csak a kertben

Sokszor Látunk Családi Házak Udvarának Közepén Szabadon Álló Stílusos Pihenőhelyet, De Érdemes Tudni, Hogy Valójában A Pergola Teraszra Is Kialakítható, Nem Kell Elszakítani A Háztól. A Mediterrán Életérzést És A Szabadságot Közvetíti, Amelyet Mindannyian Nagyon Szeretünk.

Bővebben