Innovatív árnyékolók, különleges otthoni megoldások

Segítség! Műanyag vagy alumínium redőnyt válasszak?

Amikor redőnyt készülünk felszereltetni, felmerül a kérdés: műanyag vagy alumínium redőnyt válasszak? A külső árnyékolókkal hosszú időre tervezünk, úgyhogy nem árt alaposan átgondolni, hogy melyik típus mellett tesszük le a voksunkat.

Az általunk forgalmazott termékek széles körű megoldásokat nyújtanak az otthonokban, és mindegyik magas minőségű alapanyagokból készül. A beszerelést nagy tapasztalattal rendelkező szakértő munkatársaink végzik, ez garanciát jelent a tartósságra és a színvonalra.

 

Most nézzük meg, hogy mi a különbség a két redőnytípus között! Melyiknek mi az előnye és az esetleges hátránya a másikkal szemben? Olvass tovább, ha te is feltetted már a kérdést magadban, hogy: vajon a ház ablakaira műanyag vagy alumínium redőnyt válasszak?

 

A műanyag redőny tulajdonságai

 

A mai modern műanyag redőnyök már sok szempontból ideálisabbak, mint a korábbi változatok. Népszerűségüket egyszerű kezelhetőségüknek és kedvező árfekvésüknek köszönhetik. A prémiumminőségű alkatrészek garantálják a hosszú élettartamot és a biztonságos működést.

 

Tévedés, hogy a műanyag redőny nem hőszigetelő, mert az, ugyanis teljesen leengedett állapotban a hideg levegő nem közvetlenül érintkezik az ablaküveggel. Ezzel késlelteti a lakás lehűlését, mivel egy hőhidat képez az üveg és a redőny között.

 

Nyáron a meleget nem engedi be, így a kánikula nem forrósítja át a helyiségeket. Ha túlságosan betűznek a napsugarak, az átmelegíti a nagyobb tárgyakat, a padlót, a falakat, a bútorokat, amelyek aztán szinte fűtőtestként funkcionálnak. Ha lehúzzuk a redőnyt, a klímaberendezést nem kell folyamatosan működtetni, ezzel is spórolunk a költségeken.

 

Amit az alumínium redőnyről tudni érdemes

 

Még mindig gondolkodsz, hogy: “az ablakokra műanyag vagy alumínium redőnyt válasszak?” Olvass tovább! Segítünk dönteni!

 

Az alumínium redőny ára köztudottan magasabb, mint a műanyagé. De vajon miért van ez így? Annyival jobb is?

 

A fém kétségkívül nagyon masszív, ezért ellenállóbb az időjárás viszontagságaival és a külső környezeti hatásokkal szemben is. A modern műanyag árnyékolók is strapabíróak, de az erős, viharos széllökéseket nem biztos, hogy épségben túlélik.

 

Az alumínium redőny a jégesővel is könnyebben megbirkózik, nemcsak a heves széllel. További előnye, hogy a hangokat is jobban szűri, így kevésbé zavarnak a kinti zajok is, ha ezt a típust szereltetjük fel az ablakainkra.

 

Akkor mégis: műanyag vagy alumínium redőnyt válasszak?

 

Egy szó mint száz, még mindig ott motoszkál benned a kétség, hogy mi lenne a legjobb? Először gondold át, hogy mekkora költségvetéssel rendelkezel a külső árnyékolók felszereltetéséhez! Ezután érdemes azt számításba venni, hogy milyen külső hatásoknak van kitéve az ablak!

 

Melyik égtáj felé néz? Ha például északi oldalon van, gyakoriak lehetnek az erős széllökések, amelyek megrongálhatják a műanyag redőnyödet. Ha nagy a zajszint a környékeden, nem tudsz éjszaka megfelelően pihenni, akkor is az alumínium lesz az ideális számodra, hiszen jobban kiszűri a kellemetlen zajokat.

 

Mindkét típus nagyon jó konstrukció, de az alumínium legnagyobb előnye abban rejlik, hogy a szélsőséges időjárást is jól tűri. A műanyag redőny rövidebb ideig áll ellen a hőmérséklet ingadozásának, az UV-sugaraknak, a hónak, a szélnek és az esőnek. Az extrém időjárást pedig kimondottan az alumínium redőny tudja tolerálni.

Ingyenes helyszíni felmérés során szívesen segítünk a döntésben, felvázoljuk a lehetőségeket és árajánlatot is készítünk. Ha úgy döntöttél, hogy tőlünk szeretnél új redőnyt a nyílászáróidra, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Megosztás:

Kapcsolódó bejegyzések

A pergola teraszra is felszerelhető, nem csak a kertben

Sokszor Látunk Családi Házak Udvarának Közepén Szabadon Álló Stílusos Pihenőhelyet, De Érdemes Tudni, Hogy Valójában A Pergola Teraszra Is Kialakítható, Nem Kell Elszakítani A Háztól. A Mediterrán Életérzést És A Szabadságot Közvetíti, Amelyet Mindannyian Nagyon Szeretünk.

Bővebben