Innovatív árnyékolók, különleges otthoni megoldások

Redőnygurtni cseréje házilag? Mutatjuk, hogyan!

A redőnygurtni cseréje házilag is megoldható, nem feltétlenül kell hozzá szerelőt hívni. A legkorszerűbb redőnyökkel is előfordul időnként, hogy bizonyos alkatrészeik javításra vagy cserére szorulnak.

 

Sajnos a redőnygurtni időnként megadja magát az idő vasfogának, vagy a nem rendeltetésszerű használatnak. A redőnygurtni cseréje házilag azonban nem ördöngösség, úgyhogy akár mi is nekiállhatunk ennek a feladatnak. De hogyan is fogjuk hozzá?

 

A redőnygurtni cseréje házilag: mire lesz szükség?

 

Az egyik leggyakoribb hiba az általunk forgalmazott termékek között is, amikor a redőnygurtni elszakad vagy elkopik. Ilyenkor mindössze néhány egyszerű szerszám és némi kézügyesség segítségével általunk is elvégezhető a redőnygurtni cseréje házilag.

 

Szükségünk lesz egy stabil és biztonságos létrára, a redőnytok kinyitásához egy csavarhúzóra, mérőszalagra, vágószerszámra, és természetesen a megfelelő méretű redőnygurtnira. Ha van valaki, aki segít nekünk, az még jobb, mintha egyedül állnánk a munkának.

 

Egy általános ablakhoz nagyjából 4,5 méter gurtnira lesz szükség, 2 méternél magasabb ablakokhoz és ajtókhoz pedig 5 méterre. Ha minden megvan, el is kezdhetjük. Nézzük, pontosan hogyan néz ki a redőnygurtni cseréje házilag!

 

Redőnygurtni cseréje házilag mindössze néhány perc alatt

 

Engedd le a belső tokos alumínium redőnyt, majd rögzítsd a gurtnit egy csipesszel, vagy csomóval, hogy ne csússzon be az automatába. A redőnyszekrény kinyitása után vágd el a gurtnit, ha még nem szakadt el. 

 

A régi gurtni vagy egy merev drót segítségével húzd be az újat a szoba felé. Akaszd le a fédereket a tengelyről és fűzd ki a tárcsából a maradék gurtnit. Ha ez nem lehetséges, akkor vedd ki a tengelyt a tokból a dugó rögzítő szegecseinek lefúrásával.

 

Az új gurtnit fűzd a tárcsába, tekerd fel hatszor, magas ablak, vagy ajtó esetén kilencszer. Akaszd vissza a fédereket a tengelybe, majd zárd vissza a redőnyszekrényt. Fűzd be a gurtnit az automatába, húzd fel a redőnyt és kész is van a redőnygurtni cseréje, újra használhatod.

 

Egyéb tudnivalók

 

Bár a redőnygurtni cseréje házilag is elvégezhető, ha automatát is cserélnénk, ne álljunk neki a javítgatásának. Nagyon veszélyes lehet, mert a benne lévő éles laprugó kipattanva sérülést okozhat. Inkább vásároljunk újat, vagy kérjük szakember segítségét.

 

A külső tokos redőnyök esetén, ha le kell szerelni, vagy emeleten van az árnyékoló, akkor inkább ne kezdjünk hozzá, mert balesetveszélyes. A redőnyjavítás előtt mindig meg kell határozni, hogy mi a probléma.

 

Meghibásodások gurtnis redőnyök esetén

 

A gurtnis redőnyök esetében előfordulhat, hogy állat fészkelte be magát a redőnytokba, eltört a redőny tengelye, vagy nem rögzül jól a tengelyhez. Gyakran piszkos lett vagy eltömődött a csapágy, elmozdult egy lamella, eltört, esetleg le is szakadt.

 

A gurtni elszakadt vagy leugrott a tárcsáról, de az is lehet, hogy a meghibásodott automata nem húzza be a szalagot. Vannak olyan hibák, amelyek nyilvánvalóak, de olyanok is, amihez alaposabb szemrevételezés szükséges.

 

Annak érdekében, hogy redőnyünk el tudja látni funkcióját, nagyon fontos, hogy tökéletesen működjön. Ha árnyékolunk vele, ha sötétítjük a szobát, vagy a hideg ellen védekezünk, akkor is lényeges, hogy be tudja tölteni a funkcióját. A minőségi anyagokból készült, szakszerűen beszerelt redőnyök rendeltetésszerűen használva kevés lehetőséget hagynak a meghibásodásoknak.

Amennyiben kíváncsi vagy termékeinkre, böngészd át weboldalunkat, és ha kérdésed van, keress minket elérhetőségeinken!

Megosztás:

Kapcsolódó bejegyzések

A pergola teraszra is felszerelhető, nem csak a kertben

Sokszor Látunk Családi Házak Udvarának Közepén Szabadon Álló Stílusos Pihenőhelyet, De Érdemes Tudni, Hogy Valójában A Pergola Teraszra Is Kialakítható, Nem Kell Elszakítani A Háztól. A Mediterrán Életérzést És A Szabadságot Közvetíti, Amelyet Mindannyian Nagyon Szeretünk.

Bővebben