Innovatív árnyékolók, különleges otthoni megoldások

A zsinóros redőnyautomata szerelése nagyon kockázatos!

A zsinóros redőnyautomata szerelése egy olyan munka, amire időnként sor kerülhet, ha árnyékolónkat zsinórral működtetjük. Azt úgy vesszük észre, hogy az automata meghibásodott, hogy nem tudjuk a redőnyt felhúzni. Ilyenkor az automata cseréje lesz a javítás egyetlen módja.

Az általunk forgalmazott redőnyrendszerek megbízhatóak, esztétikusak és kitűnően ellátják funkciójukat. Minőségi alapanyagaik és alkatrészeik hosszú élettartamot biztosítanak. A redőnyök működtetése motorral és távvezérléssel is kérhető, okosotthonos rendszerekhez integrálható. Ezek biztosítják a legnagyobb kényelmet, de most a hagyományos, manuális vezérlésű árnyékolókról lesz szó.

 

Ezek régebben gurtnival, manapság gurtnival vagy zsinórral vannak felszerelve, amit a palást le-, illetve felhúzásához használunk. Mi a különbség a kettő között és mikor alkalmazzuk a zsinórt a gurtni helyett?

 

Redőnygurtni és redőnyzsinór – miért van kétféle?

 

A gurtni lapos és másfél centiméter széles, a zsinór pedig kb. fél centiméter és kör keresztmetszetű. Tehát az alapvető különbség a keresztmetszetükben keresendő. A redőny működését ez nem befolyásolja, viszont vannak olyan esetek, amikor nem célszerű a gurtni használata.

 

Abban az esetben, ha a felhúzó szál bevezetését nem lehetséges egyenesen megoldani, inkább a zsinórt alkalmazzuk a gurtni helyett. Ilyenkor ugyanis a redőnygurtni széle a súrlódástól kidörzsölődne és egy idő után el is szakadna. Ez általában akkor szokott előfordulni, ha nagyon rávakoltak az ablak tokjára.

 

A zsinóros redőnyautomata szerelése úgy történik, hogy a zsinór egy rugón keresztül kerül átvezetésre, ezáltal a nehezebben bevezethető helyeken is bátran igénybe vehetjük. Természetesen a zsinór sem örök életű, néha bizony elszakad, de a redőnyzsinór cseréjéről már írtunk egy korábbi blogbejegyzésünkben. Ha aktuális, itt könnyen utánanézhetsz, hogy milyen lépéseket kell végigjárni a zsinóros redőnyautomata szerelése során.

 

Zsinóros redőnyautomata szerelése, amennyiben maga az automata romlott el

 

A zsinóros redőnyautomata szerelése balesetveszélyes, ha tehát meghibásodik a szerkezet, semmiképpen se álljunk neki javítgatni! Forduljunk szakemberhez, akinek van ebben tapasztalata, illetve vásároljunk egy új automatát.

 

A redőnyautomata használata önmagában egyszerű, ha a zsinór a rugó végéhez van akasztva, elkezdhetjük a csévélést. A többi feladatot már az automata végzi, ami azonban a legváratlanabb pillanatokban elromolhat.

 

Ilyenkor a redőnypalást lent fog maradni, ezáltal sötét lesz a lakásban, ami sokunk számára bosszantó lehet. Azonban nem szabad a zsinóros redőnyautomata szerelése kapcsán a saját kezünkbe venni a dolgokat! Szétszerelés közben az éles rugó kipattanhat, ami sérülést okozhat, úgyhogy vegyünk inkább új automatát, az a biztosabb!

 

Az automata szerepe

 

Ha új automatát szerzünk be, fontos tudni, hogy gurtnis vagy zsinóros redőnyünk van, mert eltérő változat van mindkettőhöz. Azt tudni kell, hogy ezek az automaták úgy kerülnek forgalomba, hogy a rugó már felhúzott állapotban van. A zsinór befűzéséhez tehát nem kell szétszedni az automatát, csak rá kell akasztani azt a hurokra. Az automata gyűjti össze a zsinórt, úgyhogy ez egy nagyon fontos berendezés a redőny működése szempontjából. Ez egy acélból készült rugós szerkezet, amit egy műanyag ház rejteget. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy semmiképpen se szedjük szét, mert abból baj is lehet.

Böngészd át oldalunkat, és ha megtetszik valamelyik termékünk, vedd fel velünk a kapcsolatot! Szívesen segítünk megtervezni, hogy mely árnyékolókkal érdemes felszerelni otthonodat.

Megosztás:

Kapcsolódó bejegyzések

Az energiatakarékos külső tokos redőny

Vannak olyan épületek, amelyeken nem lett kialakítva hely a redőnytoknak az építkezés során. Ezeken a házakon külső tokos redőny felszerelése történhet, amennyiben igényt tartunk erre az árnyékolóra. Nagyon közkedvelt ez a típus, ezért rendkívül sokan választják otthonuk kényelmesebbé tételéhez.

Bővebben

Kültéri árnyékoló teraszra és erkélyre, nem csak ablakra

A kültéri árnyékoló teraszra, illetve erkélyre is javasolt, hiszen ezek nemcsak a kinti helyiség, hanem a belső tér kényelmét is szolgálja. Ha leárnyékoljuk a teraszt vagy az erkélyt, azzal megakadályozzuk a napsugarakat abban is, hogy közvetlenül bejussanak a házba. Nem melegszik túl a szoba, kellemesebb hőmérséklet lesz a lakásban is.

Bővebben