Innovatív árnyékolók, különleges otthoni megoldások

Az energiatakarékos külső tokos redőny

Vannak olyan épületek, amelyeken nem lett kialakítva hely a redőnytoknak az építkezés során. Ezeken a házakon külső tokos redőny felszerelése történhet, amennyiben igényt tartunk erre az árnyékolóra. Nagyon közkedvelt ez a típus, ezért rendkívül sokan választják otthonuk kényelmesebbé tételéhez.

Mi az a külső tokos redőny?

 

A külső tokos redőny olyan árnyékolástechnikai megoldás, amely során az árnyékolót az épület
homlokzatán vagy külső falán helyezik el az ablak- vagy ajtókereten mentén. Könnyen
felszerelhető, praktikus és energiatakarékos, ennek köszönhetően a külső tokos redőnyök igen
népszerűek. Ráadásul kiváló megoldást biztosítanak azoknál az épületeknél, ahol eredetileg
nem tervezték a redőny beépítését.

A külső tokos redőny többféle kivitelben is elérhető: a műanyag redőnyök mellett alumíniumból
is készülnek árnyékolók, amik akár szúnyoghálóval is felszerelhetőek. A működésüket tekintve
pedig motoros és manuális megoldások is léteznek. Az elektromotorral felszerelt változatok
akár az okosotthon rendszerekbe is beköthetőek. A manuálisan működő típusok pedig kézzel
könnyen és egyszerűen kezelhetőek. Az ilyen redőnyök rugalmas gurtnival vagy egy tekerőkar
segítségével húzhatóak fel és engedhetőek le. Ezek a megoldások gyakran kedvezőbb árúak és
könnyebben telepíthetőek, így ideálisak lehetnek olyan helyzetekben, ahol nincs szükség
összetett vezérlésre.

A külső tokos redőnyök széles választékban kínálják az energiatakarékos és kényelmes
árnyékolást, így mindenki megtalálhatja a számára ideális megoldást. Nézzük, hogy miért is
beszélhetünk energiatakarékos megoldásról ezen termékek esetében!

 

A külső tokos redőny segít csökkenteni az energiaköltségeket

 

Egy minőségi, szakszerűen felszerelt külső tokos redőny az éves fűtési és hűtési költségeinknek akár a 30%-át is megspórolhatja nekünk. Az optimális hőszigetelés révén ugyanis télen bent tartják a meleget, nyáron pedig hűvös lakást biztosítanak számunkra. Ehhez természetesen az is kell, hogy mindig az időjárási viszonyoknak megfelelően legyen beállítva a redőnypalást.

 

Az általunk forgalmazott redőnyrendszerek manuálisan és motorikusan is működtethetők. Az elektromotoros változatot fali kapcsolóval vagy távirányítóval is vezérelhetjük, de arra is lehetőség van, hogy az otthonunktól távol mozgassuk a redőnyt.

 

Ha okosotthonos rendszerbe integráljuk, mindig ellenőrzésünk alatt tarthatjuk a lakásunkat, akárhol is tartózkodunk. Egy okoseszköz szükséges hozzá, amire letöltjük a megfelelő alkalmazást. Ezáltal a távolból is mindig igazodni tudunk a környezeti hatásokhoz, az aktuális időjáráshoz.

 

Hogyan segít spórolni a külső tokos redőny?

 

A külső tokos redőny akkor lesz energiahatékony, ha télen hidegben teljesen leengedve, résmentesen zárva tartjuk a palástot. Természetesen nem szükséges a sötétben ülni a házban, főleg, ha napsütés is van. Bár ilyenkor jóval kevesebb az ereje a napfénynek, mint nyáron, de azért 1-2 fokkal fel tudja emelni a benti hőmérsékletet, ha besüt az ablakon.

 

Ezzel pont ellentétben, a nyári kánikula idején, mikor bántóan betűz a nap az ablakon keresztül, inkább húzzuk le a redőnyöket. A legjobb éjszaka szellőztetni, amihez nem árt felszereltetni egy biztonságos rovarhálót.

 

Az alumínium külső tokos redőny

 

A külső tokos redőny műanyag változatáról már írtunk egy korábbi blogbejegyzésben. Az általunk felszerelt redőnyök mindegyik típusa kiváló minőségű, mivel színvonalas anyagból és alkatrészekből készül– legyen szó külső tokos műanyag, vagy akár alumínium redőnyről. Munkatársaink tapasztalt szakemberek, úgyhogy ilyen háttérrel a mi redőnyrendszereink garantáltan tartósak.

 

A külső tokos alumínium redőny az épület homlokzatára vagy külső falára kerül felszerelésre, az ablakkereten kívül, hasonlóképpen a műanyag típushoz. Gyakran alkalmazzák olyan helyeken, ahol a redőny fontos biztonsági vagy esztétikai szerepet játszik, hiszen kívülről jól látható.

 

Miben más az alumínium és a műanyag külső tokos redőny? A cégünk által forgalmazott műanyag típusok is nagyon jó minőségűek és strapabíróak. Ezt a kiváló alapanyagnak és a profi alkatrészeknek köszönhetik. Az időjárással szemben is ellenállóak, ám az alumíniumárnyékolók masszívabbak.

 

Ezek a változatok képesek a szélsőséges viszonyokat, erős szelet, a jégesőt is bántatlanul megúszni. A műanyag redőny esetén ilyenkor célszerűbb a palástot felhúzva tartani, amíg el nem múlik a vihar.

 

Milyen típusokat forgalmazunk a külső tokos redőnyön kívül?

 

A külső tokos redőny mellett árulunk belső tokos és vakolható tokos verziókat is. A vakolható teljesen rejtett redőnytokot eredményez, mert az épület falába kerül beépítésre, tehát egyáltalán nem zavarja a homlokzat megjelenését. A belső tokos redőnyök tokja az épületen belül, az ablak- vagy az ajtókeretben van elhelyezve rejtetten.

Lehetőség van ingyenes helyszíni felmérésre, ahol segítünk kiválasztani a megfelelő típusú árnyékolót. Egyedi árajánlatot is adunk, valamint mintákat is tudunk mutatni. Ha felkeltettük érdeklődésedet, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Megosztás:

Kapcsolódó bejegyzések

A pergola teraszra is felszerelhető, nem csak a kertben

Sokszor Látunk Családi Házak Udvarának Közepén Szabadon Álló Stílusos Pihenőhelyet, De Érdemes Tudni, Hogy Valójában A Pergola Teraszra Is Kialakítható, Nem Kell Elszakítani A Háztól. A Mediterrán Életérzést És A Szabadságot Közvetíti, Amelyet Mindannyian Nagyon Szeretünk.

Bővebben