Innovatív árnyékolók, különleges otthoni megoldások

Napellenző erkélyre vagy teraszra szerelése szaktanácsadással – egyedi igények mentén

Szinte bárhol megoldható a napellenző szerelés: erkélyen, teraszon, szarufára, falra vagy szigetelt falra sem jelenthet gondot. A szerelési módok és a rögzítési technikák változóak lehetnek, de gyakorlatilag mindenhol találhatunk megfelelő szerelési megoldásokat.

Cégünk munkatársai ingyenes helyszíni felmérés során tudnak személyre szabott tanácsokat adni, terveket készíteni, illetve mintadarabokat mutatni. A külső árnyékolók fontos kellékei a nyárnak, különösen a kánikulában vesszük nagy hasznukat.

 

A napellenzők szerepe a praktikusságon túl a dekoratív megjelenésben is megmutatkozik, színesbe öltöztetik a házat. Ha a homlokzathoz passzoló színű ponyvát választunk, nagyon mutatós és hangulatos lesz az összkép – akár a teraszra vagy akár az erkélyre kerül felszerelésre az árnyékoló.

 

Napellenző szerelés különféle megoldásokkal

 

A napellenző szerelés egyik legegyszerűbb megoldása a falra történik. A ház falának anyagától függően választjuk ki a szerelési és rögzítési módokat. A falak utólagos külső szigetelése eléggé gyakori mostanában, ezekre speciális alkatrészekkel és módszerekkel szintén felszerelhető a könyökkaros napellenző.

 

Sok esetben felmerül a kérdés, hogy a napellenző szerelése megoldható-e szarufára, tetőgerendára. Természetesen erre is van lehetőség, odafigyelünk a stabilitásra és a tartósságra, mindig az adott épületszerkezetnek megfelelő rögzítőanyagokat használunk.

 

Panelházak, társasházak esetében a napellenző erkélyre való felszerelése úgy lehetséges, hogy vagy a felette lévő erkélybe rögzítjük alulról az árnyékolót, vagy a falsíkra. A napellenző szerelése sokszor egyedi megoldásokat igényel.

 

Manuális vagy motoros legyen?

 

Mielőtt belevágunk a napellenző felszerelésébe, fontos felmérni a körülményeket. Ez ahhoz is lényeges, hogy tudjuk, milyen típusú termék lesz a legideálisabb az adott helyen. A telepítéskor ugyanis nem mindegy, hogy mekkora szélnek van kitéve a területen a napellenző, illetve az sem, hogy mekkora lesz pontosan a mérete a választott árnyékolónak.

 

A napellenzők működéséről már írtunk egy korábbi blogbejegyzésben is. A könyökkaros napellenzőink manuálisan, illetve motorikusan is működtethetők, mindig a saját igényeinken múlik az, hogy az első vagy a második típust érdemes-e választani. Azonban célszerű átgondolni és figyelembe venni az időjárási körülményeket, valamint a napellenző hosszát is.

 

Kisebb méret esetén, illetve ha nem jellemzőek az extrém viharok a környéken, a kézi vezérlésű termékek is szóba jöhetnek. Nem igényel nagy erőkifejtést ez sem, viszont nincs szükség hozzá elektromos áramra.

 

Tekerőkarral azonban tovább tart a ponyva biztonságba helyezése, úgyhogy szelesebb kertekben vagy teraszokon a motoros változat lesz a nyerő. A hirtelen feltámadó szél így nem okozhat gondot, hiszen az elektromotor segítségével gyorsan igazodni tudunk az időjárási körülményekhez. A motoros napellenzők további előnye, hogy integrálhatóak az okosotthon rendszerekbe, így lehetővé teszik a távoli vezérlést okostelefonokról vagy más eszközökről. Ezáltal bármikor könnyedén szabályozhatod az árnyékolót, akár az otthonodon kívül is. Ez különösen kényelmes lehet, ha például az időjárás változásokra kell gyorsan reagálni

 

A napellenző erkélyre vagy teraszra való felszereléséhez csakis magas minőségű ponyvát használunk

 

Könyökkaros napellenzőink ponyvája szálankénti impregnálással készül, taszítja a nedvességet és az egyéb szennyeződéseket is. Az UV-sugaraknak is ellenáll, tehát a leégéstől sem kell tartanunk.

 

A napellenző erkélyre vagy teraszra szerelése során a ponyva kiválasztása is egy sarkalatos pont, hiszen az esztétikus, dekoratív megjelenést jelentősen befolyásolja. Célszerű valós textilmintáinkat személyesen megtekinteni a megrendelés előtt, mivel ezek adják vissza pontosan az árnyalatokat. A helyszíni felmérés során erre is van lehetőség.

A napellenző szerelés akkor lesz tökéletes, ha színvonalas a szerkezet, az anyagok és alkatrészek, emellett pedig lényeges, hogy tapasztalt, hozzáértő szakemberekre bízzuk a munkát. Böngészd át oldalunkat és fedezd fel a különböző árnyékoló kategóriákat! Ha termékeink megnyerték a tetszésedet, mi pedig a bizalmadat, akkor keress minket elérhetőségeinken!

Megosztás:

Kapcsolódó bejegyzések

A pergola teraszra is felszerelhető, nem csak a kertben

Sokszor Látunk Családi Házak Udvarának Közepén Szabadon Álló Stílusos Pihenőhelyet, De Érdemes Tudni, Hogy Valójában A Pergola Teraszra Is Kialakítható, Nem Kell Elszakítani A Háztól. A Mediterrán Életérzést És A Szabadságot Közvetíti, Amelyet Mindannyian Nagyon Szeretünk.

Bővebben