Innovatív árnyékolók, különleges otthoni megoldások

Egy próbát megér a leszakadt redőny javítása házilag, nem kell rögtön szakembert hívni!

Általában nem tartozik a kedvenc tevékenységeink közé a leszakadt redőny javítása házilag, pedig súlyos pénzeket is megspórolhatunk, ha a saját kezünkbe vesszük az irányítást. A kisebb javításokhoz és cserékhez nem feltétlenül kell szerelőt hívni, sok mindent megoldhatunk magunk is.

Persze vannak olyan esetek, amikor a leszakadt redőny javítása házilag nem megoldható vagy esetleg nem javasolt, ezért ilyenkor mindenképp szükség lesz a redőnyös szakemberek szakértelmére és tapasztalatára. Ha régi, beépített tokos redőnyünk van, vagy veszélyes módon, az ablakban egyensúlyozva lehet csak javítani, mindenképpen érdemes a segítségüket kérni

 

Az általunk forgalmazott redőnyrendszerek megbízhatóak és kiváló minőségűek, emellett nagyon esztétikusak és kitűnően működnek. Természetesen meghibásodás a legmagasabb színvonal mellett is előfordulhat néha, de a legtöbb esetben egy leszakadt redőny javítása házilag is megoldható.

 

Ha a leszakadt redőny javítása házilag is megoldható

 

Sokak számára első látásra bonyolultnak tűnik az árnyékoló megjavítása, pedig vannak dolgok, amelyek ily módon is kivitelezhetők. Ha az alkatrészeket be tudjuk szerezni, és tisztában vagyunk a szerelésük technikájával, akkor nem lesz nagy ördöngösség.

 

Azonban arra figyeljünk, hogy a leszakadt redőny a levezető sínből könnyen kizuhanhat, ezzel veszélyezteti mások életét, ha olyan helyen van az ablak. A kézzel mozgatható redőnyök egyik leggyakoribb meghibásodását az elszakadó zsinór vagy gurtni okozza.

 

Ilyenkor a leszakadt redőny javítása házilag kivitelezhető, nem kell hozzá különösebb szakértelem, csak némi kézügyesség és kreativitás. Na, meg persze a hajlam, hogy magunk javítsuk meg az árnyékolónkat.

 

A redőnyök meghibásodásának okai

 

Korábbi blogbejegyzésünkben már írtunk arról, hogyan történik a leszakadt alumínium vagy műanyag redőny javítása házilag, amennyiben a redőnygurtni cseréje a kivitelezendő feladat. Ez a legjobb minőségű redőnyöknél is előfordul időnként, de ha nem rendeltetésszerűen használjuk, akkor gyakrabban, ilyenkor sajnos kevesebb ideig bírja a gurtni.

 

Normál használat esetén 8-10 évig is kibírja a gurtni, de mivel nagy terhelés alatt van, egyszer mindenképpen elkopik. Ha esetleg rosszul lett beszerelve, akkor a terhelés mellett még súrlódás is éri, ilyenkor hamarabb elhasználódik és gyorsabban szükségessé válik a gurtni cseréje is. Szerencsére nem nagy befektetés, és maga a munka sem bonyolult.

 

A gurtni egy idő után megadja magát az időnek, de ha megfelelően alkalmazzuk, akkor tovább bírja. A régi cseréjéhez nem kell más, csak egy stabil létra, vágószerszám, csavarhúzó és egy mérőszalag. Természetesen az új redőnygurtnira is szükség lesz, az ablak nagyságától függően tudjuk kiszámolni a megfelelő hosszúságot.

 

A gurtni helyett gyakran találkozunk redőnyzsinórral, ami ugyanazt a funkciót látja el, de másképp kell rögzíteni őket az automata csévélőjébe. Ezáltal a cseréjük is más módon történik, erre mindig figyeljünk oda.

 

A leszakadt redőny javítása házilag nem mindig biztonságos

 

Abban az esetben, ha a redőny az automata meghibásodása miatt nem működik, ne álljunk neki a szerelésének. A legideálisabb, ha újat veszünk és kicseréljük, mert nem olyan költséges egy újat beszerezni, viszont annál veszélyesebb szétszedni. Ha ugyanis kipattan az automatában lévő éles laprugó, az könnyedén komoly sérüléseket okozhat.

 

Ha mégse vagy biztos abban, hogy biztonságosan el tudod végezni a redőny javítását, akkor inkább mindig kérj szakértő segítségét. A tapasztalt szakemberek gyorsan és hatékonyan elvégzik a hibák javításait, vagy a meghibásodott alkatrészek cseréjét, biztosítva ezzel a te és mások biztonságát.

 

Néhány hasznos tipp, hogy elkerüld a redőny meghibásodását

 

Habár a leszakadt redőny javítása házilag tényleg kivitelezhető, egy kicsi odafigyeléssel nagy valószínűséggel elkerülheted ennek a szükségességét, és akár több évvel is kitolhatod az árnyékoló élethosszát.

 

A rendszeres tisztítás és karbantartás segít megelőzni a redőnyök meghibásodását, ugyanis a por, kosz és egyéb szennyeződések felhalmozódása hozzájárulhat a redőny alkatrészeinek kopásához. Időnként ellenőrizd a redőny alkatrészeinek állapotát, mint például a gurtnit vagy a zsinórt, és cseréld ki, ha kopottak vagy sérültek. Sose húzd túl erősen a redőnyt, és mindig fokozatosan engedd le azt, ne zuhanjon le hirtelen soha, mert ez fokozhatja az alkatrészek terhelését és rövidítheti az élettartamukat.

Ha pedig bármilyen kis gond vagy kétség merül fel az alumínium vagy műanyag redőnyöknél, azonnal cselekedj és nézz a probléma mélyére! Ezzel megelőzheted, hogy a későbbiekben sokkal nagyobb kár keletkezzen, így pedig komolyabb kiadásoktól is megvédheted saját magadat.

 

Tekintsd meg weboldalunkat akkor is, ha új árnyékolóban gondolkodsz! A kínálatunkban megtalálható többek között többféle pergola, zsalúzia, napellenző, szúnyogháló és redőny is. Ha kérdésed van, keress minket bátran elérhetőségeink valamelyikén! Cégünk sokéves tapasztalattal a háta mögött kiváló minőségű termékeket forgalmaz, amelyeket tapasztalt szakembereink szerelnek fel.

 

Műanyag és alumíniumredőnyeink is ellenállóak a különböző környezeti hatásokkal szemben, probléma nélkül működnek hosszú éveken keresztül. Ha azonban mégis adódna valami kisebb hiba, a leszakadt redőny javítása házilag is megoldható, nem kell szerelőt hívni.

Megosztás:

Kapcsolódó bejegyzések

A pergola teraszra is felszerelhető, nem csak a kertben

Sokszor Látunk Családi Házak Udvarának Közepén Szabadon Álló Stílusos Pihenőhelyet, De Érdemes Tudni, Hogy Valójában A Pergola Teraszra Is Kialakítható, Nem Kell Elszakítani A Háztól. A Mediterrán Életérzést És A Szabadságot Közvetíti, Amelyet Mindannyian Nagyon Szeretünk.

Bővebben